ערוץ הפודקאסטים של טקדה ישראל
תזונה וסרטן ריאה
סרטן ריאה הוא אחד הסוגים הנפוצים ביותר של סרטן בעולם. המחלה עלולה להשפיע על התיאבון, היכולת לעכל מזון וספיגת החומרים המזינים. תזונה נכונה חשובה במיוחד לחולי סרטן ריאה, שכן היא יכולה לעזור להם לשמור על משקל תקין, לקבל את החומרים המזינים הדרושים להם ולתמוך בטיפולים.דר' הדס גנץ-סורוצקי, אונקולוגית בכירה ביחידה לגידולי ריאה ובית החזה במרכז הסרטן בית החולים שיבא תל השומר ורוני דואני, דיאטנית קלינית במערך האונקולוגי בבית החולים שיבא תל השומר ובקופת חולים מכבי, משוחחות על חשיבות התזונה הנכונה לחולי סרטן ריאה. נרחיב על המרכיבים התזונתיים החשובים לחולים אלו, על המזונות המומלצים והמזונות המומלץ להימנע מהם, וכן על טיפים לתזונה נכונה.
קחו נשימה: שיחה על סרטן ריאה
מוזמנות ומוזמנים להאזין לפרק מרתק עם מיכל זגון-רוגל וד"ר מור מושקוביץ', מנהלת השירות לגידולי ריאה במכון דוידוף, המרכז הרפואי "רבין" בילינסון, שבאה לספק לנו תשובות על כל השאלות החשובות בסרטן ריאה. למי יש סבירות גבוהה, מסיבות גנטיות למשל, לפתח סרטן ריאה? האם הסטיגמה על הקשר בין סרטן ריאה לעישון נכונה? מה הם התסמינים וכיצד להגיע לאבחון מוקדם ככל הניתן? האזנה נעימה.
מהו סרטן ריאה מסוג +ALK? – פודקאסט עם ד"ר מור מושקוביץ
ד"ר מור מוסקוביץ' מהמרכז הרפואי רמב"ם מסבירה על סרטן ריאה מסוג + ALK :
מהם התסמינים? כיצד ניתן לאבחן? מהם הטיפולים הקיימים היום?
מיתוסים בנושא סרטן ריאה
סרטן ריאה הוא אחד מסוגי הסרטן הנפוצים ביותר, ובמהלך השנים נוצרו סביב המחלה מיתוסים רבים – חלקם נכונים, חלקם נכונים באופן חלקי בלבד ויש מהם שאינם נכונים כלל. מיכל זגון-רוגל ביחד עם דר' סיון שמאי, מנהלת שירות אונקולוגיה של הריאות וסרקומה, מרכז רפואי "איכילוב", ינסו לעשות לכן.ם סדר בכל הקשור למיתוסים ולתת מידע נכון ומהימן על סרטן ריאה. האזנה נעימה.
חודש המודעות לסרטן ריאה: ד"ר נטלי מימון-רבינוביץ', מנהלת השירות לגידולי ריאה, מרכז רפואי מאיר
חודש נובמבר, הוא חודש המודעות העולמי לסרטן ריאה, מיכל זגון-רוגל מארחת את ד"ר נטלי מימון-רבינוביץ', מנהלת השירות לגידולי ריאה במכון האונקולוגי, במרכז הרפואי "מאיר" בכפר סבא.
ד"ר מימון-רבינוביץ' משתפת בפתיחות על הדרך שלה לעיסוק ברפואה, על סרטן ריאה וההתקדמות שנעשתה בתחום והטיפולים הקיימים. השיפור הדרמטי ביכולות הטיפול בסרטן ריאה בשנים האחרונות, הביא לשינוי גדול בחייהם של מטופלות ומטופלים רבים. חיים לצד המחלה, בהם ממשיכים לעבוד, לתפקד ולהסתכל קדימה.
כלים ועצות לניהול נכון של הטיפול בסרטן ריאה
את.ה מוזמן.ת להאזין לפודקאסט מיוחד אשר נותן מגוון כלים ועצות לניהול נכון של התקופה המאתגרת של בירור ואבחון סרטן ריאה.
סוגיות הנוגעות למיניות ומחלת הסרטן
מוזמנים להאזין לפודקאסט בנושא מיניות ומחלת הסרטן, בו אנו מארחים את ד"ר הדס גנץ-סורוצקי, רופאה אונקולוגית בכירה, ועדי חסיד מטפלת מינית, זוגית ומשפחתית – שתיהן מבית חולים "שיבא", תל השומר.
חולי סרטן בכלל וחולי סרטן ריאה בפרט, הצעירים והמבוגרים שונים זה מזה, בחומרת המחלה וצורת ההתמודדות עמה, אך רבים מהם מעוניינים לשמור על שגרת חיים לצד המחלה, שגרה שיכולה לתרום לאיכות חיים טובה יותר.
בפרק זה נעסוק באתגרים שהמחלה מביאה בתחום היחסים והמיניות ונשמע איך בכל זאת ניתן לשמור על שגרה מיטיבה. בנוסף נשוחח על פערי המידע שנוצרים בגלל הקושי בלדבר על נושא רגיש זה ונסיים בטיפים מעשיים, לאן ולמי לפנות לייעוץ והכוונה.
*המידע המועבר בפודקאסט אינו מחליף התייעצות עם הרופא.ה המטפל.ת.
מה תפקידה של אחות מתאמת סרטן ריאה?
מוזמנות ומוזמנים להאזין לשיחה מרתקת עם חיבה רכס, אחות מתאמת סרטן ריאה במרכז הרפואי דוידוף, בלינסון ושירה סתר, אחות מתאמת סרטן ריאה מבית החולים רמב"ם.
שיחה על אושר ומחלות כרוניות – פודקאסט עם יהודית כץ, פסיכולוגית חיובית
מהו אושר? מה צריך לעשות בכדי להרגיש מאושר? האם אפשר להיות חולה במחלה כרונית ועדיין להיות – מאושר? מסתבר שכן. מוזמנים להאזין לשיחה שקיימנו בנושא עם יהודית כץ – פסיכולוגית חיובית ובעלת הפודקסט "חושבים טוב".
האם מוזיקה יכולה להשפיע על הבריאות שלנו? – פודקאסט עם מיכל זגון-רוגל
מוזמנים להאזין לפודקאסט נוסף מבית Med.Talk בו אנו מארחים לשיחה מרתקת את מיכל זגון רוגל, מנהלת קשרי החוץ של טקדה ומרצה בנושא מוסיקה ובריאות.
נדבר על מוזיקה וההשפעה המיטיבה שיש לה על הנשימה, על לחץ וחרדה, כאב ואפילו על מחלות לב ואלצהיימר.
נקבל טיפים איך לייצר פלייליסט שמעודד יצירתיות ואחר שמעודד רוגע ומשרה שינה.
מדברים ומתרגלים מיינדפולנס – פודקאסט עם יהודית כץ
מוזמנים להאזין לשיחה עם יהודית כץ, פסיכולוגית המתמחה בחשיבה חיובית ומי שהקימה את הפודקסט הפופולרי "חושבים טוב". נשוחח עם יהודית על מה זה בכלל מיינדפולנס?
איך קרה שהמדיטציה הזו נהייתה כל כך פופולרית? וכיצד בעזרת תרגול קצר ניתן לשפר את הריכוז, העומס הרגשי, לנקות את המחשבה, למצוא שקט ואולי אפילו להיות מאושרים יותר. ולבסוף נתנסה יחד בתרגול קצר ומהנ
יוצאים מהארון ומפסיקים עם הבושה
בושה היא רגש אנושי ונורמלי, אך היא יכולה להפוך לבעיה כאשר היא מונעת מאתנו את התמיכה שאנחנו זקוקים לה. ישנן דרכים רבות להתמודד עם בושה ולחיות חיים מלאים ומשמעותיים עם מחלה כרונית. הפודקאסט יהיה עם הפסיכולוגית שירלי יובל יאיר- שתענה על כמה סוגיות מרכזיות בנושא-עד כמה הבושה נפוצה בקרב חולים במחלות כרוניות? מה מחיר ההסתרה? למי ומתי כדאי לספר? מה מספרים בדייט ראשון? ועוד.
איך לפתח חוסן בזמן משבר או מחלה?
חוסן נפשי הוא יכולת רבת עוצמה המסייעת לנו להתמודד עם הקשיים הרבים שמביאה איתה מחלה ממושכת. אנשים בעלי חוסן נפשי גבוה נוטים להתמודד טוב יותר עם מחלות ממושכות, הן מבחינה רגשית והן מבחינה פיזית. בפודקאסט תהיה שיחה עם הפסיכולוגית שירלי יובל יאיר שבה נציע מגוון כלים ושיטות לפתח חוסן, איך לגייס משאבים פנימיים וסביבתיים ולהשתמש בהם בתור עוגנים זמינים בזמן מחלה או משבר.